Obvestilo o uporabi piškotkov
Spletni portal www.finport.si uporablja piškotke. Seznam, namen in trajanje si lahko podrobneje ogledate tukaj. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnosti nastavitev piškotkov.

OglaševanjeZaposlitev
T: 04/280-1010 | F: 04/280-1019 | E: info@finport.si | S: finport.skype
Navodila in pomočFAQ
Iskanje
 
Koristne povezave
 ViTrade
 GBD OnLine
Top/ Flop
Tečajnica Ljubljanske borze
 DAX v živo
 GBD ETF center
Novice in raziskave
Makro novice
Mnenja analitikov/ Blog
Tedenski pregled dogajanja
 GBD naložbeno priporočilo
Druge naložbene ideje  
Finančni koledar
Makro objave
Kvartalni rezultati podjetij
Skupščine in dividende
(obvezna prijava)
 FINanalize
 Top priložnosti
 Top analitiki
 FINsignali
 FINdiskusije
Izobraževalno središče
Finančni instrumenti  
Temeljna analiza  
Tehnična analiza  
Upravljanje tveganja  
Makro dogodki
Panoge in sektorji
Slovarček izrazov
Orodja in storitve
 FINport
 R.A.N
 MPtrader
 Spletna knjigarna
RAN (Real-Time Analysis and News)

www.ransquawk.com

RAN je storitev glasovnega informiranja o dogajanju na borzah: analize, novice, komentarji in opozorila, prilagojena potrebam aktivnih vlagateljev.

Pomen pravočasne in prave informacije!

Prava in predvsem pravočasna informacija je danes osnovna predpostavka uspešnega trgovanja. Če ste med prvimi na trgu, ki prejmejo informacijo, ste 'korak pred drugimi'. Izredno nevarno pa je, če nimate prave informacije, medtem ko jo ostali udeleženci na trgu imajo. V takih primerih lahko pride do večjih finančnih izgub.

Profesionalni borzni posredniki so osredotočeni na trgovanje in njihov pogled je tako rekoč neprestano usmerjen v računalniške zaslone, saj ne želijo zamuditi dobre priložnosti. Na drugi strani so prav zaradi tega v nevarnosti, da zamudijo kakšnega izmed pomembnih dogodkov, ko se le-ti zgodijo. Profesionalni borzni analitiki zato neprestano zbirajo in obdelujejo nove informacije ter z ugotovitvami informirajo borzne posrednike. RAN delo točno to in še veliko več. Varuje vas pred tem, da ne boste nikoli več nepripravljeni. Ni več opravičila za 'ne imeti prave informacije v pravem času'.

Slika: RAN analitiki pri delu

RAN (Real-Time Analysis and News)

Vir: RAN

Individualni vlagatelji sledijo borznemu dogajanju po svetu preko raznih informacijskih kanalov, ki so navadno zelo dragi in pogosto prepočasni, zamujajo z objavo svežih informacij. RAN je v tem pogledu bistveno drugačna storitev. Novice dobite, ko se zgodijo, kar preko interneta in po zmerni ceni.

Kaj konkretno ponuja RAN?

RAN izkorišča široko bazo analitskih virov po vsem svetu: institucionalne vlagatelje, upravljalce premoženja, stratege, finančne analitike in novinarje, poleg tega spremljajo preko 30 zaslonov z različnimi viri informacij in več globalnih TV kanalov. Njihov lasten oddelek izkušenih analitikov, ki so neprestano v stiku s trgi in aktualnimi dogodki na borzah, nato s filtriranjem in obdelavo informacij pripravlja kratke in jedrnate informacije za aktivne vlagatelje, ki omogočajo takojšnje odločitve. Informacije vam posredujejo glasovno preko interneta v realnem času, ko se zgodijo.

RAN pokriva cel spekter finančnih segmentov: delnice, obveznice, terminske pogodbe, obrestne mere, valutna razmerja in surovine na vseh pomembnejših borzah po svetu. Objava informacij v veliki meri sledi dnevnemu koledarju napovedanih dogodkov (makroekonomske objave o obrestni meri, brezposelnosti, potrošnji, ... ter objave kvartalnih rezultatov podjetij). Poleg tega RAN analitiki spremljajo objave ad-hoc novic podjetij, razne govorice, udarne novice, skratka vse, kar bi lahko vplivalo na borzno dogajanje. Poleg glasovnega obveščanja je storitev RAN podprta z obveščanjem preko elektronske pošte, kamor prejemate tedenski in dnevni koledar dogodkov, dnevno 'pivot-point' analizo glavnih delniških indeksov, novice o podjetjih, rezultatih poslovanja, priporočila analitikov, novice iz makroekonomskega dogajanja, idr.

Podjetje Real-time Analysis and News Limited, ki ponuja storitev RAN, ima sedež v Londonu in je prva storitev, ki je aktivnim vlagateljem ponuja analize in novice v realnem času.

RAN kanali

Storitev RAN je na voljo v več paketih/ kanalih. Vsi kanali, neodvisno od izbora, vključujejo naslednje splošne informacije:

  • vse pomembnejše ekonomske objave (ZDA, EU, VB).
  • govore predstavnikov vseh večjih centralnih bank (FED, BOC, ECB, BOE, BOJ in SNB).
  • geopolitične dogodke: teroristični napadi, politične nestabilnosti, vojaški posegi, ...
  • vse pomembnejše dogodke na naftnem trgu.
  • osnovne tehnične analize.

Vsak posamezni kanal potem nudi informacije prilagojene posameznemu segmentu naložb. Npr. delniški kanal dodatno informira o:

  • poslovnih rezultatih pomembnejših podjetij (FTSE, DAX, CAC, STOXX, SMI, DJI, S&P, NASDAQ).
  • korporacijskih akcijah, kot so cepitev delnic, odkupi lastnih delnic, večja prestrukturiranja podjetij.
  • napovedanih združitvah in prevzemih.
  • obvestilih ameriškega zveznega urada za hrano in zdravila (FDA).
  • napovedanih tožbah podjetij.

Poleg delniškega kanala so na voljo sledeči kanali: obveznice, valute, zlato, energija.

Cenik RAN kanalov na uporabnika na mesec
Kanal Cena/ mesec*
Delnice 250 GBP  
Obveznice 250 GBP  
Valute 100 GBP  
Energija 100 GBP  
Zlati kanal (vključuje vse gornje kanale) 300 GBP  

* Cene se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila partnerja, zato svetujemo, da pred naročilom cene še enkrat preverite. Naročilo preko FINporta vam prinaša 10% popust na redne cene.