Obvestilo o uporabi piškotkov
Spletni portal www.finport.si uporablja piškotke. Seznam, namen in trajanje si lahko podrobneje ogledate tukaj. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnosti nastavitev piškotkov.

OglaševanjeZaposlitev
T: 04/280-1010 | F: 04/280-1019 | E: info@finport.si | S: finport.skype
Navodila in pomočFAQ
Iskanje
 
Koristne povezave
 ViTrade
 GBD OnLine
Top/ Flop
Tečajnica Ljubljanske borze
 DAX v živo
 GBD ETF center
Novice in raziskave
Makro novice
Mnenja analitikov/ Blog
Tedenski pregled dogajanja
 GBD naložbeno priporočilo
Druge naložbene ideje  
Finančni koledar
Makro objave
Kvartalni rezultati podjetij
Skupščine in dividende
(obvezna prijava)
 FINanalize
 Top priložnosti
 Top analitiki
 FINsignali
 FINdiskusije
Izobraževalno središče
Finančni instrumenti  
Temeljna analiza  
Tehnična analiza  
Upravljanje tveganja  
Makro dogodki
Panoge in sektorji
Slovarček izrazov
Orodja in storitve
 FINport
 R.A.N
 MPtrader
 Spletna knjigarna

FINport  

FINport je prvi slovenski finančni portal, ki združuje informacije, analize in trgovanje za slovenski trg, Balkan in razvite svetovne kapitalske trge. Implementirane vsebine uvažamo iz  renomiranih domačih in tujih virov ter so na voljo uporabnikom v slovenskem jeziku. Potrditev kakovostne zasnove je tudi uvrstitev projekta FINporta med finaliste za nagrado
" Naj e-podejtje 2009 ".

 

Komu je namenjen FINport?

Vsem, ki samostojno upravljate premoženje in vas zanima področje borze, kapitalskih in finančnih trgov.

Morda vas zanima zgolj tržna vrednost poljubne slovenske delnice, obveznice ali investicijske družbe? Ali pa vas zanimajo tečaji ameriških, nemških, hrvaških ali drugih tujih delnic, morda celo izvedenih finančnih instrumentov, kot so certifikati?  Iščete grafični prikaz gibanja izbrane delnice ali primerjavo več delnic v preteklosti? Se želite bolj izobraziti na finančnem področju, posledično udeležiti seminarja ali pa potrebujete konkreten nasvet finančnega svetovalca? Vse to in še več najdete na FINportu, na enem mestu in v enotni obliki.

 

 

Novice - FINport

Na borzi lahko odločajo sekunde…

Prave in pravočasne informacije so osnova uspešnega trgovanja. V modulu novic in raziskav najdete izbrane, kratke, jedrnate, pravočasne in kategorizirane informacije iz poslovnega in finančnega sveta, pa naj gre za objave podjetij, makroekonomske ali druge objave iz celotnega sveta. Tiste najbolj pomembne informacije, tako imenovane udarne novice, lahko prejemate tudi po elektronski pošti in to takoj, ko se zgodijo.

 

Iskanje priložnosti in izogibanje nevarnostim s pomočjo finančnega koledarja!

Se zavedate, da so pomembnejše makroekonomske objave, objave rezultatov podjetij in še nekateri drugi dogodki tisti, ki premikajo borzne trge? Nekateri na osnovi prihajajočih dogodkov gradijo trgovalno strategijo, spet drugi pa jih upoštevajo za pravočasen izstop iz pozicije, da bi se izognili previsokemu tveganju. Ste tudi vi ustrezno pripravljeni na prihajajoče dogodke?

Financni koledar

 

 

O vrednostnem papirju

Nepogrešljiv modul naložbenih priložnosti in idej za dolgoročne vlagatelje

Če je vaš cilj oplemeniti premoženje na daljši rok (morda varčujete za nov avto, hišo, šolanje otroka ali pokojnino), potem je daljši tudi vaš naložbeni horizont, običajno eno leto ali več. Tu velja opozoriti, da naložbeni horizont kljub vsemu ne sem biti predolg!

Kot je pokazala zadnja finančna kriza, se več kot očitno tudi v Sloveniji ne moremo več zanašati na strategijo »kupi in drži«, temveč je in bo potrebno aktivneje upravljati vse vrste premoženja (ne samo borzno!), da bomo dosegli želeno oplemenitev sredstev skozi čas.

V modulu analiz boste našli lestvico najbolj atraktivnih, temeljno podcenjenih naložb, s srednjeročne in dolgoročnim horizontom ter za različne profile vlagateljev. To lestvico oblikujemo na osnovi analiz renomiranih tujih analitikov iz priznanih finančno-analitičnih družb in bank, kot so Citigroup, Goldman Sachs, Deutsche bank, Credit Swiss, idr., pri čemur smiselno upoštevamo tudi njihovo preteklo uspešnost.

 

Iščete zaslužek na krajši rok in z več dinamike?

Da bi bila vaša izbira pri iskanju zaslužka na krajši rok čim lažja, vas v modulu signalov čaka dnevno več kot 10 svežih kratkoročnih naložbenih signalov. Prav zato smo se uspeli povezati s skrbno izbrano nemško družbo, večkratno dobitnico nagrade za najboljšo družbo na področju tehničnih analiz vrednostnih papirjev, iz katere bomo tudi v večini primerov prejemali omenjene naložbene signale.

Vsak objavljen signal je opremljen s celovito naložbeno strategijo, tako da je uporaba resnično preprosta. Natančno je zapisano, pri katerem tečaju vstopite v pozicijo in kakšno vrsto borznega naročila pri tem uporabite, določen je pričakovan ciljni tečaj za realizacijo potencialnega dobička, določen pa je tudi nivo, pri katerem se boste zaščitili in izstopili iz pozicije z minimalno izgubo, v kolikor se bo trg obrnil proti vam.

Modul signalov lahko torej uspešno uporabljajo tudi neprofesionalni uporabniki.

 

Vas zanima mnenje finančnega analitika o določeni delnici?

FINport vam omogoča tudi to, da navežete stik z izkušenim borznim strokovnjakom, ki vam bo svetoval glede vaše naložbe. Če vam njegovo mnenje ne bo zadostovalo, imate še eno možnost, in sicer v diskusiji izmenjati izkušnje z drugimi vlagatelji.

 

Zavedamo se, da je vaš čas dragocen in prav zato…

FINport smo načrtovali tako, da so vse ključne informacije zbrane na enem mestu in dosegljive na miškin klik. Eden izmed modulov, ki to funkcionalnost še posebej dobro podpira, so osebne tečajne liste, poljuben nabor vrednostnih papirjev, ki si ga oblikujete sami in tako poskrbite, da vas bodo dosegle le želene informacije.

S tem namenom smo v FINport integrirali tudi vmesnik za online trgovanje na domači in tujih borzah, kar vam omogoča realizacijo naložbene ideje v manj kot minuti.

Trgovalni vmesnik E*Trade

Poleg tega smo pripravili E-obvestila, da vas bomo o naročenih vsebinah obveščali prek elektronske pošte.

E-obvestila

 

Za več informacij…

V informacij o posameznih modulih FINporta si lahko ogledate v rubriki Navodila in pomoč.

Diskusije"